Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MMR dostane na podporu sociálně vyloučených osob 230 milionů korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha – Na podporu sociálně vyloučených osob získalo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) 230 milionů korun z evropských fondů. Peníze půjdou na sociální podniky, které umožňují těmto lidem vstup na pracovní trh nebo do podnikatelského prostředí.

Ministerstvo to dnes uvedlo v tiskové zprávě. O podporu mohou od 31. srpna 2016 do 31. ledna 2017. požádat osoby samostatně výdělečně činné, obchodní korporace, nestátní neziskové organizace, církve a církevní organizace. Projekty musí být realizované na území správního obvodu obcí s rozšířenou působností, kde nejsou sociálně vyloučené lokality, mimo území Prahy. Dokončeny musí být nejpozději 30. května 2019.

Náměstek pro řízení sekce evropských programů Zdeněk Semorád uvedl, že v prvních výzvách byl o oblast podnikání velký zájem. „Nyní přicházíme s novými výzvami v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), které jsou například rozšířené o nové cílové skupiny," uvedl.

MMR v rámci IROP vyhlásilo loni 19 výzev za 30 miliard korun, letos chce vyhlásit více než 30 výzev za 70 miliard korun. Do konce roku tak mohou příjemci evropských dotací vyčerpat zhruba 80 procent z peněz programu přidělených na období 2014 - 2020.

Témata:  Ministerstvo pro místní rozvoj sociálně vyloučení

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.