Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelka hlídala žáky ve sprše. Dostala padáka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Státní zastupitelství smetlo ze stolu trestní oznámení, které podal ředitel základní školy v Tršicích na Olomoucku na učitelku za to, že při sprchování dohlížela na své žáky. Kantorky se zastali i rodiče údajně zneužitých dětí.

Trestní oznámení podal ředitel ZŠ Jaromír Vachutka na učitelku Vandu Fabianovou za to, že na škole v přírodě se zavírala v úmývárně s malými žáky.

Podle ředitele šlo o sexuální obtěžování. Fabianová se ovšem bránila, že prostě chtěla děti hlídat. Učitelky se nejdříe zastali rodiče dětí a nyní i okresní státní zastupitelství, které se trestním oznámením odmítlo jakkoli zabývat.

Vachutka, který podle obyvatel Tršic, se kterými mluvil reportér TV NOVA, vyštval ze školy už víc pedagogů, učitelku hned po návratu ze školy v přírodě ze školy vyhodil.

A i poté, co žalobci jeho oznámení smetli pod stůl jako vycucané z prstu, odmítá oblíbenou učitelku znovu zaměstnat. To ovšem Fabianové vadit nemusí, protože získala práci v sousedních Doloplazech, kde žije.

O její oblíbenosti mezi žáky a rodiči jasně hovoří i to, že čtrnáct z osmnácti údajně zneužitých žáků za ní bude od nového školního roku dojíždět do nové školy. Pro víc už nebylo místo.

Za to ředitel Vachutka má opačný problém - rodiče ho mají plné zuby a dokonce zorganizovali petici, která žádá jeho odvolání. Je na ní už skoro tisíc podpisů.

Témata:  učitelé školství

Aktuálně se děje

1. června 2024 9:02

Biden má podle průzkumu nad Trumpem lehce navrch

Úřadujícího amerického prezidenta Joea Bidena by aktuálně volilo 41 procent Američanů, přičemž podpora jeho vyzyvatele Donalda Trumpa nyní činí o dvě procenta méně. Vyplývá to z výsledků průzkumu Reuters/Ipsos. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy