Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici D1 se narodila holčička

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Jednou to bude jistě vtipná historka při rodinných sešlostech, ale mladému páru o víkendu nebylo dvakrát do smíchu. Mířili do porodnice, ale už to nestačili. Mladá maminka porodila na dálnici, otec byl i porodníkem a policie řídila dopravu.

Narodila jsem se v autě na dálnici. Tím se bude moci nadosmrti chlubit holčička, která přišla na svět v sobotu v jednu hodinu v noci na dálnici mezi Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové.

Rodiče se sice snažili přivolat si pomoc, ale příroda byla rychlejší. Záchranáři přijali oznámení, že žena bude brzy rodit, hodinu po půlnoci. Ta už ale byla na cestě do nemocnice - vezl ji nastávající tatínek, ale nedovezl. Po cestě oba zjistili, že porod už začal a tak zastavili na 62. kilometru dálnice v odstavném pruhu.

Porod to byl opravdu překotný, protože policisté, kteří dorazili na místo do deseti minut, už takřka neměli co na práci. Holčička byla na světě, tak policisté mezitím alespoň odkláněli dopravu na dálnici, aby do auta s mladou rodinou nikdo náhodně nenarazil.

Pak na místo dorazila i sanitka a ta mladou maminku převezla i s novorozenou holčičkou do porodnice.

Témata:  děti porody

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy