Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž (63) odešel na houby, tři dny se nevrátil

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Už od středy pátrají pražští policisté po třiapadesátiletém Janovi Schmiedovi z Prahy. Muž odjel červeným opelem na houby, už jej ale nikdo neviděl. Rodina se obává, že si mohl ublížit.

Pohřešovaný muž totiž před třemi týdny přestal chodit do práce a od té doby byl ve špatném psychickém stavu. "Odmítal pomoc, s nikým nekomunikoval a byl uzavřený do sebe. V poslední době stále opakoval, že už ho nebaví žít. Tedy je na místě obava o jeho život nebo zdraví, jelikož nemůžeme vyloučit pokus o sebevraždu," uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Pohřešovaný muž bydlí v Praze 4. Naposledy jej viděli, jak odjíždí červeným vozidlem značky Opel Astra caravan registrační značky 3AR 9916. Podle policejního mluvčího Daňka jel zřejmě do lesa na houby.

Pohřešovaný muž měří 170 centimetrů, je hubené postavy, má oválný vrásčitý hubený obličej, prošedivělé krátké vlasy a strniště. "Zvláštním znamením je, že muž nemá zuby," upozornil mluvčí Daněk. V době zmizení měl mít oblečeny modré rifle, červené tričko s krátkým rukávem a bílé botasky. Vzhledem k tomu, že šel na houby, tak u sebe pravděpodobně měl košík.

Policisté proto vyzvali všechny, kteří by měli informaci, která by k vypátrání pohřešovaného muže mohla pomoci, aby se neprodleně obrátili na linku 158. "Klíčový by mohl být výskyt výše uvedeného vozidla. Mohlo by stát zaparkované například někde u lesa a muž se mohl při houbaření dostat do nesnází a nyní potřebuje pomoc.Jestli jste si vozidla všimli, také kontaktujte tísňovou linku," vyzval Daněk..

Témata:  krimi pohřešované osoby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy