Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vážná nehoda na Šumpersku, muselo vyjet pět posádek záchranářů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Šumperk - Pět posádek Zdravotnické záchranné služby zasahovalo v sobotu brzo ráno u dopravní nehody na Šumpersku. Po srážce osobního vozu a dodávky utrpěly čtyři osoby zranění, z toho dvě ženy byly zraněny vážně.

K nehodě došlo krátce po čtvrté hodině. Na silnici mezi obcemi Bukovice a Červená voda se čelně srazily osobní automobil a malá dodávka. Na místo hned zamířilo pět posádek záchranné služby.

"Volajícím bylo z místa nehody avizováno pět zraněných s výskytem těžkých poranění. Na místo byly tedy vyslány dvě posádky ze Šumperka a dvě posádky ze Zábřehu. O pomoc byla požádána i Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, která vyslala posádku z Červené vody," informoval mluvčí olomoucké záchranky Zdeněk Hošák.

Zdravotníci našli na místě čtyři zraněné. "Žena středního věku byla po ošetření na místě a imobilizaci s podezřením na mozkolebeční a spinální poranění převezena k další diagnostice a léčbě do olomouckého traumacentra. Taktéž i mladá žena se závažným řezným poraněním na krku," popsal stav nejvážněji zraněných mluvčí Hošák.

Další dva účastníci nehody utrpěli naštěstí jen poranění lehčí povahy. S těmi je sanitky přepravily na urgentní příjem nemocnice v Šumperku.

Témata:  dopravní nehody záchranáři

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy