Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde v Brně se nejvíce vyskytují drogově závislí? Akce Jehla ukázala na tři místa

Brno
Brno
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Nebezpečí nakažení z odhozených injekčních stříkaček na ulici roste. Dokládá to včerejší akce Jehla, kterou provedla Městská policie Brno. Ta varuje, že jehlami jsou nejvíce ohroženy děti, ale také domácí zvířata, hlavně psi.

Počet použitých injekčních stříkaček v ulicích Brna rok od roku roste. V roce 2013 nalezli strážníci v ulicích 585 stříkaček, o rok později to bylo již 1259 a v loňském roce bylo nalezeno 2190 injekčních stříkaček.

 

 

Zveřejnil(a) Městská policie Brno, oficiální stránka dne 22. březen 2016

Včera brněnští strážníci zajistili 290 kusů tohoto nebezpečného materiálu, což je o 93 kusů více než při stejné akci v loňském listopadu. Zdaleka nejvíce kusů bylo zajištěno na Svitavském nábřeží (106), pak v ulici Vlhká (19) a v ulici Za Divadlem a v blízkém parku (18).

"Strážníci své poznatky o lokalitách s vysokým výskytem injekčních stříkaček předávají státním policistům, jimž tyto údaje pomáhají při vyšetřování drogové kriminality," řekl Bc. Jakub Ghanem, tiskový mluvíš Městské policie Brno.

V případě, že naleznete injekční stříkačku na ulici, není vhodné s ní jakkoliv manipulovat či jí zvedat. Nejlepší je přivolat hlídku městské policie (linka 156), která je vybavena pro bezpečné odstranění tohoto nebezpečného materiálu.

Témata:  Brno drogy

Související

Aktuálně se děje

10. října 2024 11:24

Fiala je jeden z nejlépe placených premiérů EU: Je potřeba další zvyšování platů politiků?

Český premiér Petr Fiala je letos společně se svými protějšky Viktorem Orbánem a Robertem Ficem vůbec nejlépe placeným předsedou vlády kterékoli ze zemí EU. Vyplývá to z údajů (viz graf níže) maďarské neziskové organizace Átlátszo.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy