Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejtragičtější den v roce: V pondělí zemřelo při nehodách na silnicích osm lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - V srpnu zemřelo na českých silnicích už celkem 32 lidí, přičemž pondělí 15. srpna bylo zatím nejtragičtějším dnem v roce.

Podle předběžných policejních statistik zemřelo v pondělí při nehodách osm lidí. Dalších devět utrpělo těžké zranění. Dosud bylo nejvíce sedm obětí z 18. března a také 31. července.

Tři lidé podlehli v pondělí svým zraněním při nehodách ve Středočeském kraji. U obce Košice na Kutnohorsku zemřeli navečer při nehodě řidič osobního auta a jeho spolujezdec. Auto narazilo do stromu. Řidič osobního auta nepřežil ani ranní nehodu mezi Doksy a Velkou Dobrou na Kladensku. Po jedné oběti si vyžádaly nehody v krajích Jihočeském, Plzeňském, Pardubickém, Královéhradeckém a Olomouckém.

Zatím nejvíce lidí zahynulo letos při nehodách v červenci, a to 61. Naopak v únoru bylo 31 obětí, letos dosud nejméně.  Loni bylo nejtragičtějším dnem na silnicích 17. září, kdy zemřelo 11 lidí.

Témata:  dopravní nehody

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy