Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Plzeňsku se zřítil vrtulník, zemřeli dva lidé

Vrtulník, ilustrační fotografie
Vrtulník, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Plzeň - Mezi Kaznějovem a Rybnicí na Plzeňsku dnes spadl vrtulník. Podle České televize zemřeli dva lidé. Příčina nehody zatím není známá, podle informací TV Nova ale šlo o výcvikový vrtulník.

V úterý odpoledne se na Plzeňsku do pole zřítil vrtulník. "Pád vrtulníku mezi Kaznějovem a obcí Rybnice byl oznámen po půl čtvrté odpoledne," uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová. Kromě policie na místě zasahují i záchranáři.

Podle prvních informací havárii nepřežili pilot ani další pasažér. Více lidí ve vrtulníku zřejmě neletělo. "Na místě jsou dvě zemřelé osoby," potvrdila Štefflová. Stroj dopadl asi 300 metrů od Rybnice.

Kromě policie na místě zasahují i záchranáři a hasiči. Havárii podle prvních informací nepřežila dvoučlenná posádka. Více lidí ve vrtulníku pravděpodobně neletělo. "Na místě jsou dvě zemřelé osoby," potvrdila Štefflová.

"Poranění byla natolik devastující, že nebylo možné zatím určit pohlaví ani věk osob," řekl ČTK Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Podle informací TV Nova šlo o výcvikový vrtulník, který vzlétl z letiště v Plasích. Pilotoval ho žák, spolu s ním v troskách zahynul i letecký instruktor. Mělo jít o soukromý vrtulník typu Robinson R44.

Příčinu nehody zatím vyšetřovatelé neznají, zřejmě ale bude na vině nezkušenost pilota. Mluvčí hasičů Pavla Jakoubková doplnila, že na místo vyjeli hasiči z Plas a dobrovolní hasiči z okolních obcí. Stroj po nehodě nehořel. "Na místo nyní míří odborníci na vyšetřování leteckých nehod, kteří si místo převezmou. My budeme zajišťovat okolí a vyčkávat na pokyny vyšetřovatelů," dodala.

Témata:  letecké nehody vrtulníky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy