Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zabavila zbraň legálnímu majiteli. Poprvé použila právo z novely

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Uherský Brod – Vůbec poprvé čeští policisté využili nového oprávnění, které získali díky novele zákona o střelných zbraních a střelivu. V obci nedaleko Uherského Brodu na Uherskohradišťsku muži (82) policie zadržela tři dlouhé střelné zbraně včetně jedné vyměnitelné hlavně. 

Policie nyní může zadržet legálnímu majiteli zbraň přímo v jeho obydlí kvůli podezření, že se jeho zdravotní stav změnil natolik, že by mohl ohrožovat svůj život nebo životy jiných lidí.

Uherskobrodští policisté proto v pondělí přišli do obydlí seniora, který má podle policejní mluvčí Mileny Šabatové dlouhodobé spory s rodinnými příslušníky. Problémy už několikrát řešila i policie.

„K poslednímu incidentu v rodině došlo v pondělí odpoledne. Na základě šetření policisté pojali ono důvodné podezření u dvaaosmdesátiletého muže, kterému zadrželi zbraně," uvedla Šabatová.

Vláda normu, které to umožnila, předložila v reakci na tragédii, která se stala právě v Uherském Brodě. Střelec v restauraci Družba zabil loni v únoru osm lidí i sebe.

Témata:  Policie ČR zbraně

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy