Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přítel zmlácené herečky Zelníčkové: Pořád brečí, ale lepší se

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Zpěvačka a herečka Veronika Zelníčková se vzpamatovává z útoku, při němž se jí údajně pokusil kamarád zabít. Hrozný zážitek prý stále vidí před očima, co nejdřív se chce ale s kapelou Anacreon vrátit na pódium.

Na zpěvačku a herečku Veroniku Zelníčkovou zaútočil na konci července její kamarád. Nejdříve jí 23letý mladík rozbil hlavu půllitrem a dalšími lahvemi, pak se ji snažil uškrtit.

Před útočníkem dokázala s vypětím všech sil utéct, na několik dní ale skončila v nemocnici. Doma se o ni stará maminka zdravotnice a přítel Tomáš. Daří se jí lépe, z útoku se ale podle Tomáše stále vzpamatovává.

"Fyzicky je na tom líp, rány se hojí dobře. Psychika už je horší, pořád mi doma brečí a vybavuje si ten incident, takže to bude asi na delší dobu," prozradil Veroničin partner a člen kapely Anacreon Tomáš Krejza.

I přesto chce Veronika s kapelou v pátek koncertovat. "Pokud se nic nepřihodí, na dalším koncertě nás můžete čekat v plné sestavě. Bude to pro nás obrovské dobití energie! Co se týká tour, bude o pár měsíců posunuté," informovala kapela Anacreon na Facebooku.

Koncert by se měl uskutečnit v Lukové u Lanškrouna. "Zatím jsme koncert potvrdili, ale pořadatel počítá s tím, že všechno může být jinak. Dneska budeme mít první zkoušku kapely od toho útoku," sdělil Krejza.

Zpěvačka už dříve prohlásila, že koncert odehraje klidně v sedě, ale určitě na něj pojede. To se ale samozřejmě může ještě změnit, pokud zkouška ukáže, že ještě není připravená. "Verča má krční límec, protože si hnula s páteří a bez nikam nesmí. Dneska to vyzkoušíme a uvidíme," dodal Krejza.

Proč mladík zaútočil, zatím není jasné. Byl prý fanouškem kapely a poslední měsíce s ní úzce spolupracoval. Sháněl koncerty, staral se o kapelu prakticky jako manažer, kamarádil s členy. Teď je v policejní cele a hrozí mu 18 let vězení.

K vyšetřování a samotnému případu se z nařízení policie nesmí Veroničina rodina vyjadřovat. "Máme zákaz o tom mluvit. Víme, že útočník zůstává ve vazbě a připravujeme se na soudní řízení. Nic dalšího vám ale neřeknu," doplnil Krejza.

Témata:  napadení ženy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy