Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo připravilo na vybavení ZŠ dvě miliardy

Ministerstvo pro místní rozvoj
Ministerstvo pro místní rozvoj
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) má na vybavení základních škol připraveno 2,16 miliardy korun, převážně z evropských fondů. Podpora se týká například modernizace odborných učeben nebo vybudování bezbariérových přístupů.

 MMR to dnes uvedlo v tiskové zprávě. Maximální výše příspěvku na jeden projekt je 99 milionů korun. O podporu lze žádat od 29. září letošního roku do 14. února 2017.

MMR podporu rozložilo do dvou výzev v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). První se týká všech základních škol a je na ni vyčleněno 650 milionů korun. Druhá s příspěvkem 1,51 miliardy korun je zaměřena na základní školy v sociálně vyloučených lokalitách.

"Podpora je zaměřena zejména na stavby a stavební práce spojené s výstavbou a modernizaci infrastruktury základních škol - odborných učeben a také nákup potřebného vybavení," uvádí MMR. Projekt musí být zaměřen na podporu cizích jazyků, přírodních věd, technických a řemeslných oborů nebo prací s digitálními technologiemi, případně na budování bezbariérových přístupů. Podpora se týká také připojení k internetu nebo zvýšení rychlosti připojení. V sociálně vyloučených lokalitách lze navíc rozšiřovat kapacitu učeben.

Výzvy jsou zaměřeny na správní obvody obcí s rozšířenou působností. Minimální výše příspěvku na jeden projekt je milion korun, maximální 99 milionů.

Témata:  Ministerstvo pro místní rozvoj školství

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy