Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž vyhodil fenku z okna, protože ho přestala bavit. Pak byl agresivní na policii

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Děčín - Fenka ho přestala bavit, a tak ji bezcitný páníček prostě vyhodil z okna. Týna padala z výšky 12 metrů. Když přijeli na místo strážníci, chtěl je muž pokousat. Kvůli nebezpečnému vyhrožování museli použít speciální chvaty. Agresivní majitel nakonec skončil v poutech.

Děčínská policie vyšetřuje případ otřesného týrání zvířete. Majitel čtyřleté fenky zvíře vyhodil ze třetího patra panelového domu. Týnka padala z výšky 12 metrů.

Když na místo dorazila hlídka, začal se muž chovat velmi agresivně. "Na hlídku křičel, že má žloutenku C, že je HIV pozitivní, že je pokouše a začal se je snažit fyzicky napadat. Strážníci použili donucovací prostředky, dotyčného spoutali," řekl TV Nova šéf děčínské policie Marcel Horák.

Jen zázrakem se fence nic nestalo, dopadla do měkké hlíny. Po vyšetření veterinářem skončila v útulku.

"To je jasný pokus o usmrcení zvířete. Žádný soudný člověk ani pod jakýmkoli vlivem alkoholu nemůže počítat s tim, že třicetikilový pes z 12ti metrů dopadne bez úhony," uvedl veterinář.

"Případ prověřujeme s ohledem na přečin týrání zvířete. Hrozí muži trest odnětí svobody až dva roky, zákaz činnosti nebo peněžitý trest," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Muž skončil po incidentu v cele předběžného zadržení. Kromě týrání zvířete bude patrně obviněn i z útoku na úřední osoby.

Témata:  Policie ČR týrání zvířat psi

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy