Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Olomoucku nouzově přistál vrtulník

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Uničov – Ultralehký vrtulník dnes musel přistát v části Uničova Dětřichov na Olomoucku. Důvodem byly zřejmě technické problémy.

Pilot musel přistát mimo letiště zřejmě kvůli technické závadě, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Muž byl při manévru zraněn.

Stroj se při dosednutí do pole převrátil na bok. Pilot byl ve vrtulníku sám. Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Petra Hubáčka byl muž při vědomí a měl poraněný obličej.

„Po ošetření byl transportován letecky do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl Hubáček.

V Olomouckém kraji se v srpnu už letecká nehoda stala. Na stromě ve výšce 30 metrů přistál 8. srpna v části Loučné nad Desnou na Šumpersku parašutista. Na pomoc se mu vydali hasiči, muž se však dokázal vysvobodit sám.

Na severním Plzeňsku se v úterý mezi Kaznějovem a Rybnicí zřítil vrtulník. Na místě zemřeli dva muži ve věku 55 a 43 let. V pátek se při seskoku padákem na přesnost na letišti v Jindřichově Hradci vážně zranil devatenáctiletý muž.

Témata:  vrtulníky záchranáři

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy