Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pes moc štěkal. Někdo se ho pokusil otrávit, pak ho polili žíravinou

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Liberec - Liberečtí kriminalisté hledají člověka, který se nejprve pokusil otrávit štěkajícího psa, a pak ho polil žíravinou. Frank měl obrovské štěstí, že kyselina nezasáhla jeho čumák. Na srsti bude mít ale jako upomínku poleptaná místa bez chlupů.

"Před měsícem tady našly moje dcery otrávený špekáčky. Pes si to nevzal, protože ví, že si to nemá brát," řekl TV Nova majitel psa Marek Matík. Tahle pomsta ale pachateli nevyšla a tak zaútočil znovu. Tentokrát kyselinou nebo silným louhem.

Franka žíravina zasáhla na pravém uchu a pravé přední noze. Jeho obrovským štěstím bylo, že z velké části dopadla na sloupek a poštovní schránku.

"Ten dotyčnej nezasáhl oči. Kdyby to dostal na ten čumák, tak si myslím, ten pes... by byl konec," pokračoval otřesený majitel. Frank skončil na veterinární klinice. Podle veterinářů mu na poleptaných místech už nikdy Když případ přijela vyšetřit policie, objevila v polité schránce anonymní vzkaz. V něm autor sděluje, že pes štěká a že to musí přestat.

"V této věci jsme již zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy - a to poškození cizí věci a týrání zvířat," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Majitel stále nechápe, jak to mohl někdo udělat. Pes prý štěká jen, když vítá návštěvu nebo když jde kolem pes. "Kdyby slušně přišel zazvonil a řekl: Vaši psi jsou hluční... Nebo měl jít na úřad. Ale na to nevinné zvíře to tady vylít a pomstít se...," kritizuje chování útočníka Matík.

Témata:  psi Policie ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy