Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlajky ISIS a střelba v centru Prahy. Zasahovala policie

Policie ČR při zásahu
Policie ČR při zásahu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Na Staroměstském náměstí v neděli vypukla panika. Odpůrci islámu v čele s kontroverzním Martinem Konvičkou totiž dorazili do centra Prahy na vojenských vozech s islamistickými vlajkami a zbraněmi v ruce a vyděsili tak několik lidí, kteří se při pokusu o útěk zranili. Celou akci předčasně ukončili policisté.

"Akce 'Okupanti obsazují Prahu!' pořádaná Iniciativou Martina Konvičky měla za cíl ukázat v rámci divadelního představení, jak to tady bude vypadat, až nám sem ti mohamedáni dorazí," informovalo sdružení.

Jenže v Praze na místo toho vypukla panika. Pohled na islamisty se zbraněmi v ruce, kteří na Staroměstské náměstí dorazili na vojenských vozech, opravdu zapůsobil. Dokonce padlo několik "výstřelů". Policie akci ukončila.

"Akce byla přerušena těsně před dokončením a policie zadržela všechny aktéry představení a v současné době je ještě pořád zadržuje a perlustruje. Jakmile dostaneme zprávu o jejich propuštění budeme vás informovat," ubezpečuje Iniciativa, která si za svým vystoupením stále stojí.

Témata:  Martin Konvička Praha Islámský stát Policie ČR

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy