Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na kolejích. U Brna při dvou nehodách umírali lidé

Vlakové koleje
Vlakové koleje
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno – Hned dvě nehody dnes omezila provoz na trati mezi Prahou a Brnem. První nehoda se stala dopoledne v Blansku, ke druhé došlo odpoledne jen o kousek dál směrem na Brno.

Nejprve vlak srazil dnes v Blansku ženu, která střet nepřežila, řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Nehoda zkomplikovala provoz na hlavní trati z Prahy do Brna. Radek Joklík z Českých drah ČTK řekl, že byl v místě omezený provoz a vlaky nabíraly zpoždění. Dodal, že nehoda omezila provoz. „Zastavený nebyl, pořád se místem jezdilo. Kolem 12:00 byl provoz znovu obnovený," dodal Joklík.

Nehoda se stala v prostoru blanenského nádraží, avšak mimo nástupiště. Na pozůstatky těla člověka narazila posádka mezistátního expresu Danubius, který jel z Budapešti do Prahy. „Zatím se neví, který vlak člověka usmrtil. Nejspíš šlo o nešťastnou náhodu, protože kromě mrtvého těla byl na místě i mrtvý pes," uvedl Drápal.

Odpoledne pak vlak srazil člověka Brnem a Adamovem. I on zemřel, zatím není jasné, jestli je to muž, nebo žena, uvedl Drápal. Podle Joklíka je provoz na hlavní trati z Brna do Prahy přerušen kvůli policejnímu vyšetřování, dálkové spoje nabírají zpoždění.

Vlaky mají zpoždění více než hodinu. "Na místě jsme nezavedli náhradní autobusovou dopravu, protože nemáme kapacitu na to, abychom přepravili všechny cestující z dálkových spojí. Na této trase jezdí mnoho vlaků," řekl Joklík. Cestující si tak musí počkat, až policie ukončí vyšetřování a pustí provoz alespoň po jedné koleji.

Témata:  nehody vlaků vlaky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy