Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička po invazi s IS okomenzoval svoje kritiky: Jsou to miláčci. A pro většinu lidí jsou v p*deli

Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Pořádný rozruch v neděli v Praze vyvolal odpůrce islámu Martin Konvička a příznivci jeho Iniciativy. Na Staroměstském náměstí sehráli fingovanou invazi bojovníků Islámského státu do Česka, čímž vyvolali značně rozporuplné reakce. Sám Konvička po akci uvedl, že cílem toho všeho bylo „šokovat“. A na sociálních sítích dodal víc.

„Emír al Bartákí organizuje bičování slečny "Refugees welcome", za to, že pokouší dobré vojáky alláhovy. Z korby přihlíží Abdulláh al Konví, vrchní imám pražský. Opodál kozička Ajša," komentoval jednu z fotek z akce Konvička.

Zároveň poděkoval všem, kteří se na akci podíleli. „Sám bych z toho, co jsme spáchali, nezvládl NIC. Fakticky si, pičovolekámo, říkám, čím jsem si jen zasloužil tak dobré přátele," přiznal.

Konvička, který se za stranu Alternativa pro ČR uchází o post v Senátu, také sdílel video Alternativy, které má ukazovat, že akce probíhala – na rozdíl od toho, co uváděla média – klidně. „Jedno video naprosto nesestříhané a proto dlouhé z kterého si můžete sami udělat úsudek, jak média lžou. Všimněte si servírky v modrém, to je ta, co tvrdila, že tam mají zraněné a utekli jim hosté," napsala strana ke zveřejněnému videu.

Na akci obratem zareagovali také čeští politici. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) mluví o „kterénismu", šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se divil, že organizátoři nebyli zatčeni. Dodal, že důsledky takového činu mohly být „fatální". „Jsou to miláčci...a pro většinu národa jsou naprosto v p*deli," dodal k tomu Konvička.

Témata:  Martin Konvička

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy