Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová míří do Prahy. Co na to Češi?

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Pixabay

Praha - Německá kancléřka Angela Merkelová se chystá na jednodenní návštěvu do Prahy. Co si o její politice myslí Češi a zajímá je vůbec tato vlivná politička?

Přestože na internetových diskuzích a u hospodských stolů to vře pokaždé, když padne jméno Merkelová, oslovené lidi na ulici nechává německá kancléřka spíše chladnými.

"Jak už jsem starej, tak jsem zjistil, že je lepší se o to nějak nestarat, takže děkuju vám za dotaz, ale je mi to téměř ukradený," odpověděl nám například jeden z oslovených. "Ale rád jí nemám," dodává hned vzápětí. "Já se tady na to moc nesoustřeďuju, nezaměřuju," odpovídá nám o chvilku později mladá dívka.

Když už na politiku Angely Merkelové někdo názor má, není většinou pro kancléřku příliš lichotivý: "Úplně upřímně? No nelíbí se mi to. A myslím, že se to také nelíbí mým kamarádům, co tam musejí žít," prozradila nám paní a hned také vysvětlila proč: "Měla by se hlavně starat o svoje lidi," vzkazuje političce.

"S těmi běženci se to asi nikomu moc nelíbí," vysvětluje svůj názor další z oslovených. "Radši jí nic vzkazovat nebudu, já jsem slušný člověk, tak radši nic," odmítá poslat kancléřce vzkaz stejný respondent.

Najdou se lidé, kteří Angele Merkelové fandí: "Já si myslím, že se snaží reagovat, jak se dá, protože je logické, že při tom zmatku, který se děje na mezinárodní scéně, je to hrozný fofr," myslí si pán. "Držím jí palce, aby našla rozumnou rovnováhu mezi potřebami společnosti a zdravým rozumem. A samozřejmě jí přeju hodně zdraví," vzkazuje muž političce.

Témata:  Angela Merkelová Češi

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy