Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Olomouci byl obnoven provoz tramvají, zřícení zdi šetří policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Tereza Pokorná, EuroZprávy.cz

Olomouc - V centru Olomouce byl dnes ráno obnoven provoz tramvají, který byl zastaven ve středu odpoledne po pádu části šítové zdi rekonstruovaného domu na chodník v Pekařské ulici.

 "Tramvajový provoz v ulici Pekařská byl obnoven v plném rozsahu dnes v 07:55," uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Krčová.

Pád štítové zdi na chodník byl nahlášen ve středu po 14:00. Záchranáři ošetřili dva zraněné, kteří byli v době pádu zdiva v domě a zasáhly je cihly padající z horního parta. Lehce zraněna byla také žena, která zrovna šla po chodníku. Hasiči ve středu odpoledne na místo přivezli speciální vybavení, s jehož pomocí staticky zabezpečili zejména stropy domu.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Dosud neznámému pachateli v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Primátor Olomouce Antonín Staněk (ČSSD) ve středu novinářům řekl, že pád štítové zdi domu v Pekařské ulici zřejmě nesouvisí s provozem tramvají, které touto úzkou ulicí projíždějí.

V poslední době je to třetí podobná nehoda v centru Olomouce. V říjnu 2011 spadla část zdiva nedaleko obchodního domu Prior v ulici 8. května, která je jednou z nejrušnějších tříd města. Pod sutinami zůstala žena (78), zemřela na místě. V roce 2012 se o pár metrů dál zřítilo na chodník několik tun zdiva z narušené atiky polikliniky Spea. Nikdo nebyl zraněn.

Témata:  Olomouc zřícené stavby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy