Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední srpnový víkend na silnicích: Víme, kudy nejezdit

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Poslední srpnový víkend bývají silnice zpravidla hodně ucpané, letos to ale vypadá, že by situace tak dramatická být nemusela. Na některých místech přesto dopravu zkomplikují uzavírky, stavby silnic či sportovní akce.

"Rakouská dálnice A9 je již bez uzavřeného tunelu Gleinalm, opravy ve Vídni už dlouhé kolony nezpůsobují, ale kolony se dají očekávat u stavby dálnice ve Slovinsku, u mýtné brány Záhřeb-Lučko a na hraničních přechodech. Odborníci z okolních autoklubů očekávají kratší kolony než předchozí víkendy," informuje Ústřední automotoklub, který také popsal, kde se dají očekávat další komplikace.

Tunel Gleinalm na dálnici A9 otevřen

Po požáru autobusu v tunelu Gleinalm se rakouské tamní správě podařilo v předstihu opravit tento tunel. Otevření tunelu na dálnici A9 proběhlo ve čtvrtek 25. srpna kolem 14 hodin.

Maratony mezi Zell am See a Kaprunem

V pátek se od 17:30 do 19:00 hodin běží IronGirl maraton. V sobotu na něj navazuje IronKids maraton mezi 12:30 a 16:00 hodinou a v neděli 28. srpna se od 11:00 do 20:00 koná hlavní závod IronMan mezi městy Zell am See a Kaprun. Trasa vede hlavně po cyklostezce Zell am See-Kaprun – Lend – Dienten a Saalfelden am Steinernen. V těchto místech očekáváme krátkodobé uzavírky a zvýšení počet lidí.

Ötztaler Radmarthon

V neděli 28. srpna se ve městečku Ötz koná již 36. ročník Ötztaler Radmarathonu, kde závodí více než 4000 amatérských cyklistů z více než 40 zemí a budou se snažit překonat 238 km trati. Uzavírky silnic:

Ötztal Road (B186) - 6:15 až 8:00 mezi Söldenu a Ötz a 1:00 až 19:30 mezi Obergurgl a Soden

Kühtai country road (L237) - 7:20 až 9:45 mezi Oetz a Kühtai

Sellraintal country road (L13) - 7:00 až 10:30 mezi Kühtai a Kematen

Völser Strasse (L11) - 8:30 až 10:30 mezi Kematen a Innsbruck

Brennerstraße (B182) - 8:45 až 12:30 mezi Innsbruck a Brenner

Exit Innsbruck Süd (A13) - 08:40 až 11:15

Stavba dálnice ve Slovinsku

Ve Slovinsku staví tamní správa silnic novou dálnici A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Již minulé víkendy ukázaly, že se tam pravidelně tvoří dlouhé kolony vozidel v obou směrech. Tento trend očekáváme i pro nadcházející víkend.

Uzavírky dálnic v Německu

Od sobotní 20 hodiny do nedělní 10 hodiny bude uzavřena dálnice A1 ve směru z Münsteru na Dortmund mezi exity Münster-Hiltrup a Ascheberg.

Od sobotních 6 hodin až do nedělních 15 hodin bude uzavřena dálnice A7 ve směru z Fulda na Würzburg mezi exity Dreieck Schweinfurt/Werneck a Anschlussstelle Gramschatzer Wald.

Od pátečních 20 hodin do pondělních 5 hodin bude uzavřena dálnice A8 ve směru ze Salzburku na Mnichov mezi exity Neubiberg a München-Ramersdorf. Jedná se o příjezd do Mnichova za velkým Mnichovským okruhem - turistů se tak uzavírka nedotkne.

Od páteční 15 hodiny do sobotní 10 hodiny bude uzavřena dálnice A27 u města Walsrode ve směru z Walsrode na Brémy.

Od sobotní 10 hodiny do nedělní 7 hodiny bude uzavřena dálnice A27 u města Walsrode ve směru z Brém na Walsrode.

Kontroly na hranicích způsobují kolony

Kontroly vozidel kvůli migraci způsobují největší komplikace na dálnici A12 na hraničním přechodu Kufstein, dálnici A1 na hraničním přechodu Walserberg nedaleko Salzburgu a dálnici A4 na hraničním přechodu Nickelsdorf.

Témata:  dálnice silnice doprava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy