reklama

Pro oba byla přitom první návštěva exekutora obrovským šokem. Vůbec totiž netušili, že jejich jednadvacetiletý syn, který u nich stále měl hlášené trvalé bydliště, se za jejich zády zadlužuje.

Aby Lenka a Jan nepřišli o vybavení domácnosti, museli částku, kterou exekutor chtěl, zaplatit. Ale na to si museli sami vzít půjčku, Jan je totiž nezaměstnaný, píše deník Právo, který na případ upozornil.

Syn se chytil za nos, trvalé bydliště odhlásil a rodičům slíbil, že jim finančně vypomůže. Jenže sliby nestihl splnit. Krátce poté totiž zahynul při autonehodě. Dluhy ovšem zůstaly.

A rodiče tak nyní mají na krku dluh 150 tisíc, za který vůbec nemůžou. Lenka navíc musela změnit práci a finančně si pohoršila. Splátky se tak začaly zpožďovat a věřitelé se obrátili na soud a nakonec na exekutory.

Rodině nakonec pomohla specializovaná firma, která se zaměřuje na dluhy. Díky ní se podařilo nastavit přijatelný splátkový kalendář. Je ovšem smutným faktem, že v podobné situaci jako Lenka a Jan je velká spousta Čechů.