Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyšetřuje najetí do kolony s Merkelovou, řidič je na svobodě

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pražská policie prověřuje muže, který se pokusil ve čtvrtek najet do kolony s kancléřkou Angelou Merkelovou. Vyšetřovatelé podrobnosti k případu prozatím tají.

Muž je prošetřován na svobodě. "Věc zatím nebyla nijak právně kvalifikována," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Odmítl sdělit i bližší podrobnosti k totožnosti muže.

Incident se stal na křižovatce ulic Milady Horákové a Tychonovy. Muž v černém mercedesu se několikrát pokusil vytlačit policisty z vozovky, a ti mu proto museli pohrozit použitím střelné zbraně. Podle mluvčího policejního prezidia Josefa Bocána byl pokus v samém zárodku eliminován.

Muže policie po incidentu zajistila a převezla na služebnu. Případ si poté převzali pražští kriminalisté, kteří se jím podle Bocána zabývají pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě.

Několikahodinovou návštěvu kancléřky provázelo několik shromáždění jejích kritiků i příznivců.

Témata:  Angela Merkelová Policie ČR

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy