Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči uhasili požár na Barrandově, pátrají po příčině

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Praha - Hasiči dnes před sedmou hodinou ranní definitivně zlikvidovali požár filmových kulis v ateliérech na pražském Barrandově. Oheň vypukl v pátek odpoledne a podle předběžných odhadů způsobil škodu 100 milionů korun.

Na místo dnes okolo 09:00 přijeli vyšetřovatelé hasičů i policie, aby zjistili příčinu vzniku ohně. ČTK to dnes řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Na místo byl proto přizván specialista z Kriminalistického ústavu v Praze. ČTK to sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Oheň vypukl v pátek odpoledne, hasiči ho definitivně zlikvidovali dnes před sedmou hodinou ranní.

Vyšetřovatelé se na místo požáru dostali dnes dopoledne. "S využitím speciálně vycvičeného psa pátrali po akcelerantech hoření a snažili se stanovit příčinu požáru. Ani po několika hodinách nedospěli k jednoznačnému závěru," uvedla Zoulová.

Požár, který byl vidět na kilometry daleko, zasáhl kromě filmové dekorace také okolní porost. Hasičům se ho podařilo dostat pod kontrolu už v pátek večer, dohašování ale trvalo až do dnešního rána. "Místo jsme opustili před 07:00, kdy jsme odtáhli také poslední hadice. Ty se teď budou čistit na stanici v Krči," podotkla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Do hašení se zapojilo sedm jednotek profesionálních a 17 jednotek dobrovolných hasičů, vojenská cisterna z letiště ve Kbelích a pomáhal také vrtulník. Tři zasahující hasiči museli být ošetřeni kvůli únavě a přehřátí.

Témata:  požár Barrandovských ateliérů požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy