Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záznamy z jednání vlády asi nově nebudou nahrávány na kazety

Michaela Marksová /ČSSD/, ministryně práce a sociálních věcí a Jiří Dienstbier /ČSSD/, ministr bez portfeje
Michaela Marksová /ČSSD/, ministryně práce a sociálních věcí a Jiří Dienstbier /ČSSD/, ministr bez portfeje
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Úřad vlády zřejmě přestane nahrávat zvukový záznam z jednání vlády na magnetofonové kazety a bude zvuk zaznamenávat v elektronické podobě.

Vyplývá to z navržené změny jednacího řádu vlády, kterou by měli v blízké době projednat ministři.

"Bylo přikročeno k výměně technicky zastaralého způsobu pořizování zvukového záznamu z jednání schůze vlády na magnetofonové kazety novým technicky vyspělejším způsobem, který zajistí lepší manipulaci při vyhledávání uchovávaných zvukových záznamů či jejich částí pro případné zajištění jejich poslechu oprávněnými osobami," uvádí se v odůvodnění nového jednacího řádu.

Dosud byl záznam pořizován ve dvou kopiích na magnetofonové kazety. Jedna z nich byla uložena na úřadu vlády. Druhá, která měla být pouze záložní pro případ špatné nahrávky, se používala pro další nahrávky. Od července úřad vlády zkušebně nahrává záznam i elektronicky, naostro by se měla změna projevit od začátku října.

Témata:  vláda

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy