Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchranáři mají perný den. Vyrazili pro horolezce, než k němu dojeli, zranil se další

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - Královéhradečtí záchranáři v sobotu řešili komplikovaný výjezd. Na tísňovou linku přišla dvě hlášení o zraněných osobách v okolí Adršpachu na Broumovsku ihned po sobě. Jednoho zraněného nakonec převážel vrtulník, druhého odvezla sanitka.

Sobotní krásné počasí vylákalo lidi do nádherných Adršpašských skal, nicméně pro turistu a horolezce nedopadl výlet přesně podle očekávání, tísňová linka přijala hlášení o zraněných těsně po sobě.

Policie potvrdila, že v sobotu záchranné složky vyjížděly ke dvěma případům. V prvním figurovali dva turisté. Při šplhání do kopce se jednomu z nich podařilo vyvrátit kámen, který dopadl přímo na jeho kolegu. Ten utrpěl bolestivé pohmožděniny, podle dostupných informací si naštěstí nic nezlomil.

Takové štěstí ale neměl jeden z horolezců, který dobýval místní pískovcové skály. Při pádu ze stěny si zlomil ruku a musel počkat na pomoc záchranářů. Ti ho vrtulníkem transportovali do hradecké nemocnice, kde se podrobil důkladnějšímu vyšetření.

Potlučený turista naštěstí utrpěl jen lehká zranění, o jeho transport do náchodské nemocnice se postarala sanitka.

Témata:  turisté horolezec záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy