reklama

Obžalovaní jsou stíháni pro loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Poškozená 14. ledna 2014 večer zaparkovala před domem v Kroměříži svůj vůz, když k ní podle obžaloby přistoupil jeden z trojice Michal Šnajdr, Daniel Šprňa či Radomír Vlček. "Natlačil ji do přistaveného BMW, které patřilo otci Šnajdra," řekl státní zástupce Ivan Hrazdira.

Z obžaloby vyplývá, že Šnajdr mladou ženu udeřil čtyřikrát pěstí do obličeje, sedl si na její záda, spoutal jí ruce za zády kovovými pouty a přes hlavu dal plátěný pytel. Podle Hrazdiry ji pak celou noc vozili po neznámých místech a žádali peníze. Další z obžalovaných Ladislav Faltýnek vybral z platební karty poškozené 40.000 korun.

Martyrium ženy skončilo poté, co se s vězniteli dohodla, že jim následující den v 17:00 přiveze 100 milionů Kč na benzinku Rohlenka u Brna, uvádí obžaloba. Patnáctého ledna ve 4:00 ji tak vysadili u obce Vrbka na Kroměřížsku, odkud si zavolala pomoc.

"Neudělal jsem to, vůbec jsem tam nebyl. V tom autě jsem pouze jel s kamarády na kafe," vysvětloval Vlček ve voze nalezenou svou pachovou stopu Vlček.

Unesená je dcerou muže, který obchodoval s pohonnými hmotami a který je nyní ve vězení kvůli daňovému úniku se škodou ve stamilionech korun.