Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda v erotickém salonu: Cizinec se přiznal k činu, hrozí mu až výjimečný trest

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Krajský soud v Praze se dnes začal zabývat kauzou vraždy ženy, která v Kolíně poskytovala erotické služby. K činu se přiznal Polák Damian Jerzy Matysik. Hrozí mu až výjimečný trest.

Případ se stal letos 20. února ve Zborovské ulici na okraji Kolína. Matysik (40) podle obžaloby ženě nastříkal do obličeje pepřový sprej, spoutal ji a ohrožoval plynovou pistolí. Pak ji rdousil a bodal nožem do krku a hlavy. Tělo odnesl do vany, kde ho zanechal.

Podle spisu si z místa činu odnesl 600 korun a tři mobilní telefony. Podle státní zástupkyně Danuše Krejčové vraždu spáchal zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, za což v souběhu s majetkovým motivem hrozí nejpřísnější možný trest.

Matysik se k činu přiznal policii i před soudem. "Nechtěl jsem ji zabít. Nebylo to naplánované," řekl soudu. Obžalovaný si podle svých slov myslel, že se žena lekne zbraně a řekne mu, kde si v domě nechává peníze. Očekával, že žena bude v bytě mít kolem půl milionu korun.

Obžalovaný v Česku pracoval jako dělník v automobilovém průmyslu nebo na stavbách. Muž dnes řekl, že po činu odešel k Labi, kde se převlékl. Do řeky kromě oblečení hodil plynovou pistoli, lepicí pásku či pepřové spreje. Dvě noci po činu přespával v hotelech v Kutné Hoře a Poděbradech. Třetí den šel do práce, kam si pro něj přišli policisté.

Témata:  krimi vražda

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy