Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Srážka vlaků na Jindřichohradecku si vyžádala devět zraněných

Nehody vlaků
Nehody vlaků
Foto: Pixabay

Jindřichův Hradec - U Chvalkova na Jindřichohradecku se srazily dva osobní vlaky. Lehce zraněno je devět lidi. Příčiny nehody vyšetřuje policie a Drážní inspekce.

Policistům byla nehoda oznámena v 07:36. Vlaky se srazily na úzkokolejné železniční trati mezi Jindřichovým Hradcem a Obrataní poblíž Chvalkova na Pelhřimovsku. V jednom z vlaků bylo zraněno šest cestujících, z toho tři děti, a strojvedoucí. Ve druhém vlaku v době srážky žádní cestující nebyli, zraněni ale byli strojvedoucí a vlakvedoucí.

Trať je v současné době uzavřená. "Podle našeho mínění byl systém výhybek v pořádku. Příčinu ale zjišťuje inspekce a policie," řekl ČTK Pavel Matlas ze společnosti, která trať provozuje. "Momentálně vozíme lidi vlastními automobily. Sháníme dopravce, který by na trase mohl pasažéry vozit alespoň autobusy," dodal Matlas.

"Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a veškeré okolnosti události dále prověřují," sdělila policejní mluvčí Monika Pátková.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala je pravděpodobnou příčinou nehody selhání člověka. Vlaky při srážce nevykolejily. Škoda na obou soupravách se předběžně odhaduje na 800 tisíc korun.

Témata:  nehody vlaků

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy