Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Otrokovicích havaroval trolejbus, narazil do sloupu

Trolejbus 24 Tr Irisbus
Trolejbus 24 Tr Irisbus
Foto: Škoda Transportation

Otrokovice - V Otrokovicích krátce před polednem havaroval trolejbus městské dopravy. Narazil do sloupu, 13 lidí se zranilo. Na místě zasahovali záchranáři, hasiči i policie.

Podle prvotních odhadů jelo v trolejbuse asi 20 lidí. "Trolejbus najel na sloup trakčního vedení a vyjel po něm nahoru. Přední část trolejbusu tak zůstala ve vzduchu," uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Dechová zkouška neprokázala, že by řidič trolejbusu pil alkohol. Doprava na frekventované silnici bylaobousměrně zastavena. Provoz byl obnoven v 16:45, řekla ČTK mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Hasiči podle Netopila zajistili trolejbus pomocí vzpěr. Na místo před 15:00 dorazila speciální vyprošťovací technika, která se postarala o vyproštění trolejbusu. Hasiči a zajistili trolejbus pomocí vzpěr. O jeho vyproštění se postarala speciální technika z Brna. Poté bylo podle Netopila nutné zkontrolovat železniční svršek. Nehoda zasáhla i vlakovou dopravu na trati Otrokovice - Vizovice. V úseku Otrokovice-Trávníky - Otrokovice byl provoz zastaven.

Zraněno bylo 13 lidí, pět z nich vážně, řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. "Jedna žena byla letecky transportována do olomoucké fakultní nemocnice, dva lidé byli sanitkou převezeni na oddělení urgentního příjmu do nemocnice v Uherském Hradišti a dva na ARO Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně," uvedl k vážně zraněným Olšan. Podle něj lidé utrpěli zranění hlavy, páteře i další mnohačetná poranění, u některých i ohrožující život.

Trolejbus patří Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO), která ve Zlíně a okolí zajišťuje MHD. Podle mluvčího dopravce Vojtěcha Cekoty se nehoda stala v 11:15 v části Otrokovic Kvítkovice.

Nehoda zasáhla i vlakovou dopravu na trati Otrokovice - Vizovice. V úseku Otrokovice-Trávníky - Otrokovice byl provoz zastaven. Nehoda totiž zasahovala do průjezdného průřezu vlaku, uvedly internetové stránky Českých drah. 

Témata:  nehody autobusů mhd trolejbusy

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy