Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza holého zadku při průjezdu konvoje pokračuje, případ se bude projednávat v hlavním líčení

Konvoj jednotek U.S. Army dostal název Dragoon Ride (Dragounská jízda). Tvoří ho téměř 120 vozidel při cestě z Pobaltí do Německa a projede šesti zeměmi střední a východní Evropy. V Česku bude mezi 29. březnem a 1. dubnem.
Konvoj jednotek U.S. Army dostal název Dragoon Ride (Dragounská jízda). Tvoří ho téměř 120 vozidel při cestě z Pobaltí do Německa a projede šesti zeměmi střední a východní Evropy. V Česku bude mezi 29. březnem a 1. dubnem.
Foto: Latvijas Armija

Vyškov - Muž dostal trestním příkazem deset měsíců vězení s odkladem na dva roky za to, že ve Vyškově vystrkoval nahý zadek na americký vojenský konvoj. Kauza tím ale nekončí, bude se projednávat v hlavním líčení. Muž totiž podal odpor.

Podáním odporu se trestní příkaz ruší, případ se bude projednávat v hlavním líčení.

Konvoj koncem května projížděl Českou republikou na cvičení do Pobaltí, tvořilo jej asi 420 vojáků a 225 kusů vojenské techniky. Ve Vyškově na něj čekali rodiče s dětmi, ale také skupina odpůrců. Jeden z nich opakovaně vstupoval do vozovky, stahoval si kalhoty a vystrkoval zadek.

Jak v trestním příkazu uvedla samosoudkyně vyškovského soudu, muž se dopustil hrubé neslušnosti na veřejném místě, čin spáchal opakovaně. Z trestního příkazu také vyplývá, že muž měl už z dřívějška jeden záznam za výtržnictví.

Témata:  výtržnictví U.S. ARMY

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.