reklama

"Pohřešovaná žena byla naposledy spatřena dnes krátce po 14. hodině na Vršovickém náměstí, kde seděla na lavičce před Českou spořitelnou a čekala na své blízké. Vzápětí odešla neznámo kam. Není vyloučeno, že nastoupila do některého z prostředků MHD a tímto způsobem cestuje po Praze," informovala mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Mluvčí upozornila, že vzhledem ke své nemoci může být žena značně dezorientovaná v čase i v prostoru a může působit zmateně. "Jakoukoliv informaci o hledané přijmou policisté prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158," dodala mluvčí Zoulová.

Pohřešovaná Ivanka Šenkýřová je přibližně 165 cm vysoká. Je štíhlé postavy, má oválný obličej, hnědé oči a krátké rovné vlasy hnědé barvy obarvené na mahagonový odstín. Nosí dioptrické brýle se širokými rámečky fialovo-hnědé barvy.

Podle policistů na sobě naposledy měla tříčtvrteční džíny modré barvy, barevné tílko v kombinaci žluté, modré a oranžové barvy na bílém podkladu a černé sandály. Nápadná je také jizva po operaci slepého střeva a zažloutlé nehty na palcích u nohou.