Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zázrak na D5: V autě na odpočívadle se narodil chlapeček

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Malé drama se šťastným koncem za sebou mají středočeští záchranáři a jedna mladá rodina. Na odpočívadle dálnice D5 dnes ráno přišel při překotném porodu na svět malý chlapeček.

Ještě nebylo ani půl šesté ráno, když na dispečinku středočeských záchranářů zazvonil telefon. Volající oznámil, že na odpočívadle dálnice D5 rodí mladá maminka. "Šlo o překotný porod. Okamžitě jsme vyslali rychlým vozem lékaře a k němu ještě sanitu z Hostivic," popsala dramatický konec dnešní noční směny záchranářů mluvčí Petra Effenbergerová.

Vůz stál podle popisu na odpočívadle dálnice D5 na 5 kilometru směrem na Plzeň. Přestože záchranáři v sanitce i lékař v pohotovostním voze mířili na místo nejvyšší možnou rychlostí, dítě bylo o trochu rychlejší. Když dorazili na místo, už moc práce neměli.

"Ve voze s maminkou cestovala i porodní asistentka a s její pomocí porod osádka zvládla ještě před naším příjezdem. Na místě už nebylo moc co řešit. Ošetřili jsme maminku i dítě a převezli je na gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice v Motole," dodala mluvčí Effenbergerová.

Novorozencem z dálnice D5 je chlapeček. Jeho jméno se záchranáři ale nedozvěděli.

Témata:  porody děti

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy