Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malý Matyáš (7) se ztratil otci před očima. Po třech hodinách ho našli u babičky

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští a středočeští policisté od půl čtvrté odpoledne naléhavě pátrali po sedmiletém chlapci, který se na severním okraji metropole ztratil otci v takzvaném Drahaňském údolí. Akce skončila po necelých třech hodinách.

"Matyáše jsme přibližně v 18:20 vypátrali v Holešovicích. Je v pořádku. Hocha jsme našli poblíž bydliště jeho babičky, je tedy možné, že jel za ní," řekl po půl sedmé policejní mluvčí Pavel Truxa.

Osamoceného chlapce si před holešovickým Výstavištěm všiml pozorný kolemjdoucí, který ho zastavil a zavolal policii. Na linku 158 odpoledne volalo více lidí, kteří chlapce na koloběžce zahlédli a nasměrovali tak pátrače právě do Holešovic a Troji.

"Krátce po půl čtvrté zalarmoval policii na tísňové lince 158 otec s tím, že v lokalitě Drahaňského údolí ztratil z dohledu svého teprve sedmiletého syna Matyáše jedoucího na koloběžce," řekla odpoledne pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Protože je v údolí velmi členitý a nepřehledný terén, vyrazilo na místo okamžitě několik policejních hlídek, o něco později pražské policisty posílili i jejich kolegové ze středních Čech.

Místo později prohledávali kromě lidí i cvičení psi, ze vzduchu vše monitoroval policejní vrtulník. Na pomoc vyjela i specializovaná lezecká jednotka hasičů.

"Policie v této souvislosti žádá veřejnost naléhavě o pomoc při pátrání. Pohřešovaný chlapec je cca 120 centimetrů vysoké postavy, má krátké blond vlasy. Hoch má na sobě maskáčové kraťasy a světle modré tričko s obrázkem Toy story. Naposledy jel na koloběžce stříbrné barvy a byl vybaven ochrannou přilbou modré barvy se vzorem autíček," apelovala na veřejnost Zoulová.

Témata:  Policie ČR pohřešované osoby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy