Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se ztratili dva sourozenci, včera se nevrátili domů

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští policisté vyzvali veřejnost, aby pomohla při pátrání po pohřešovaných sourozencích, kteří zmizeli v úterý odpoledne v pražských Strašnicích. Třináctiletý Ján a jeho pětiletá sestra Jana se sice nevrátili domů už odpoledne, jejich pohřešování nahlásila matka až ve středu dopoledne.

Rodiče uvedli, že se v případě Jána jedná už o čtvrtý případ, kdy jej pohřešovali. "V minulosti podobným způsobem odešel z domova již třikrát, kdy jej pokaždé našli následující den na hřišti strašnického parku Gutovka. Údajně se tak jedná o dítě s nezvladatelným chováním," uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle informací, které policistům poskytli rodiče, se chlapec většinou zdržuje mezi svými vrstevníky v parcích, na hřištích nebo v nákupních centrech. Dosavadní pátrání ale bylo neúspěšné a tak se policisté obrátili na veřejnost. Dívka by měla být se svým bratrem.

Pohřešovaný Ján Červeňák měří 150 až 155 centimetrů, je Slovenské národnosti. Má hubenou postavu, kulatý obličej, hnědé oči a krátké černé vlasy. Naposledy na sobě měl tmavě zelené triko, hnědé, květované kraťasy a bílo-modré tenisky.

Jeho pětiletá sestra Jana Červeňáková měří 100 až 110 centimetrů, je hubené postavy, má hnědé oči a dlouhé černé vlasy. Naposledy na sobě měla růžové tričko, modré kraťasy a růžové boty.

Informace o pohřešovaných sourozencích přijmou policisté na lince 158.

Témata:  Policie ČR pohřešované osoby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy