Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový trest pro Janouška? Soud bude projednávat návrh na obnovu procesu

Roman Janoušek
Roman Janoušek
Foto: FTV Prima

Praha - Městský soud v Praze začně 11. října projednávat návrh Romana Janouška na obnovu jeho trestního řízení. Lobbista byl pravomocně odsouzen ke 4,5 roku vězení za úmyslné sražení ženy autem.

Předseda soudního senátu Tomáš Kubovec obnovu řízení povolí, pokud vyjdou najevo dříve neznámé skutečnosti nebo důkazy, které by mohly odůvodnit jiné rozhodnutí o vině nebo které by ukázaly, že původně uložený trest byl v nepoměru k závažnosti trestného činu či k poměrům pachatele anebo ve zřejmém rozporu s účelem trestu.

Brněnský krajský soud lobbistovi letos v červnu ze zdravotních důvodů na půl roku přerušil trest, Vězeňská služba navrhovala přerušení dvojnásobně dlouhé. Podle médií měl lobbista už předtím přerušen trest na dva měsíce, protože se v únoru podrobil dalšímu lékařskému zákroku.

Opilý Janoušek naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila a stoupla si před jeho vůz. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel.

Státní zástupci se dožadovali toho, aby byl Janoušek uznán vinným z pokusu o vraždu. Trest nakonec dostal za těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Témata:  Roman Janoušek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy