Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kancléř Mynář bude před komisí vysvětlovat policejní odposlechy a "prověrku pro Vráťu"

Vratislav Mynář /SPOZ/
Vratislav Mynář /SPOZ/
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Na zasedání sněmovní vyšetřovací komise ke sporné reorganizaci policie v pondělí dorazí prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

Komise se sešla už čtyřikrát. V pondělí dopoledne má přijít ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), po skončení zasedání vlády ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Pozvánku dostal i Mynář. ČTK řekl, že se prezidentu Miloši Zemanovi omluvil z pondělního večerního programu, kdy Hrad bude hostit bulharského prezidenta Rosena Plevnelieva.

V pozvánce, kterou Mynář od komise dostal, podle něj nejsou uvedeny důvody, proč si ho poslanci předvolávají. V médiích se objevila informace, že důvodem pozvání je jeho bezpečnostní prověrka.

Český rozhlas na základě čtyř důvěryhodných zdrojů uvedl, že politici budou chtít od Mynáře vysvětlit policejní odposlechy, na kterých je mimo jiné zachycen podnikatel Ivan Kyselý, když mluví o tom, že je třeba řešit bezpečnostní prověrku 'pro Vráťu'. Hovory Kyselého nahráli detektivové v olomoucké korupční kauze Vidkun.

"Pokud já jsem někde měl mluvit o mojí prověrce, ať se mě na to zeptá. Pokud někdo mluví o mojí prověrce, ať se zeptá toho, kdo o tom mluví, a ne mě," řekl Mynář na otázku, zda důvodem předvolání může být záležitost odposlechů týkajících se jeho prověrky.

Témata:  Vratislav Mynář

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy