Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vítězství v pěti krajích by byl úspěch, jsme outsideři, tvrdí Babiš

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava - ANO dnes zahájilo v Ostravě ostrou část předvolební kampaně, zaměří se především na boj s korupcí. Šéf hnutí Andrej Babiš by považoval za úspěch vítězství v pěti krajích.

"Dnes naše hnutí začíná ostrou kampaň do krajských voleb. Pro nás je to poprvé a bude to nová zkušenost. Nejsme favorité voleb, jsme outsider, takže zůstáváme při zemi," uvedl Babiš.

"Když jsme nastupovali do vlády, mysleli jsme si, že budeme na jedné lodi v boji proti korupci, ale jak se ukázalo v rámci reformy policie, tak nejsme," míní Babiš. "Kdybychom vyhráli v pěti krajích, tak si myslím, že v rámci toho, kdo stojí proti nám a jak se zneužívají veřejné rozpočty na kampaň těch stávajících hejtmanů, tak si myslím, že aspoň za sebe budu spokojený," dodal.

Dalším tématem bude doprava. Právě o řešení dopravních problémů ve svých krajích mluvila dnes i řada z 13 lídrů v jednotlivých krajích, které hnutí při zahájení kampaně představilo. Hnutí se hodlá zaměřit také na zdravotnictví. Podle Babiše nechce nemocnice privatizovat, ale zajistit jim efektivnější řízení.

Do bojů o hejtmanské křeslo hnutí ANO vyslalo šest žen. V Moravskoslezském kraji se do čela kandidátky postavil rektor Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava Ivo Vondrák. Kraj nyní vede koalice ČSSD a KSČM, současný sociálnědemokratický hejtman Miroslav Novák svou funkci bude obhajovat. "Nelíbí se nám, kdo je tady hejtmanem," řekl Babiš. Narážel například na kauzu lobbisty Martina Dědice obviněného z korupce.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš Krajské volby

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy