Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž sháněl nezletilé dívky kvůli prostituci, hrozí mu až 12 let

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Až 12 let ve vězení hrozí muži, který i za pomoci 17letého mladíka sháněl nezletilé dívky k provozování prostituce. Jedné z nich bylo dokonce pouze 14 let. Rodiče děvčat o tom neměli tušení, naštěstí kriminalisté zasáhli dřív, než svůj plán dokončili.

Obžalovaný si sám s internetem a sociálními sítěmi příliš nerozuměl. Tak "náborem" pověřil sedmnáctiletého mladíka. Ten si měl vytipovat a pak i k prostituci přesvědčit nezletilé dívky. Podle policejní mluvčí jim sliboval 10 až 20 tisíc korun.

Jedenáct dívek mladších osmnácti let, a v jednom případě dokonce pouze čtrnáctiletá dívka, nakonec v rukách mužů, kterým se líbí nedospělé dívky, neskončilo. Některé nakonec odmítly samy, další chtěl mít hlavní pachatel nejprve pro sebe a až pak by je prodával dalším klientům. Naštěstí to nestihl. Skončil totiž ve vězení za další zločiny.

Když kriminalisté obchod s dívkami rozkryli , přišlo se i na to, že 39letý muž se pokusit znásilnit matku svého komplice. Mladšímu z pachatelů, vzhledem k jeho věku, hrozí maximálně šestileté vězení, staršímu až dvojnásobek.

"Obchodování s lidmi, pokus o znásilnění, pohlavní zneužívání, ohrožení mravní výchovy mládeže," vypočítává policejní mluvčí Hana Klečalová, čím vším se muž provinil.

Témata:  Policie ČR prostituce ženy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy