Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který najel do kolony německé kancléřky, nejspíš nepůjde před soud

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Řidič černého mercedesu, který minulý týden náhle vjel do kolony německé kancléřky Angely Merkelové, si může oddychnout. Všechno totiž nasvědčuje tomu, že za svůj "husarský" kousek do vězení nepůjde.

Oznámili to pražští policisté, kteří incident z 25. srpna vyšetřují. Nepodařilo se totiž prokázat, že by šofér černého auta chtěl do kolony najet schválně a někoho ohrožovat, píše deník Právo.

Přesto vypadala situace na rozhraní Tychonovy ulice a třídy Milady Horákové dost dramaticky. Muž se totiž několikrát pokusil projet přes hlídkující policisty a přestal až v momentě, kdy na něj muži zákona vytáhli služební zbraň.

A i když se nepovedlo prokázat,, že by muž chtěl někoho opravdu ohrozit, přesto se potrestání úplně nevyhne. Opakovaně totiž ignoroval policisty, kteří po něm chtěli, aby zastavil.

Za přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby mu tak hrozí v přestupkovém řízení pokuta do výše pět tisíc korun.

Témata:  Angela Merkelová

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy