Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus plný turistů smetl policejní auto, jeden policista je vážně zraněn

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Nymburk - Opravdu nešťastně skončil průjezd zájezdového autobusu kolem Dymokur na Nymbursku. Autobus se totiž srazil s policejním autem, které po karambolu skončilo odhozené mimo silnici v příkopu.

Nehoda se odehrála v sobotu kolem sedmé hodiny ráno. Zájezdový autobus plný lidí se v lesním úseku střetl s policejním vozem.

Někteří cestující tvrdí, že k nehodě došlo v momentě, kdy se policejní auto otáčelo. Podle jiných svědků dokonce po srážce vůz mužů zákona skončil převrácený na střeše. Dva policisté, kteří v autě seděli, se vážně zranili.

"V autobuse cestovalo asi 30 lidí, kteří vyvázli bez zranění. Nejhůře dopadl policista na místě spolujezdce, kterého odvezl do nemocnice vrtulník," uvedl mluvčí policie Pavel Truxa.

Příčina nehody je zatím nejasná, ale kolegové zraněných policistů na jejím objasnění už pracují.

Témata:  dopravní nehody nehody autobusů záchranáři

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy