Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dokončení dálnice D8? Řidiči by na nejnovější úsek vyjedou v prosinci

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Chotiměř (Litoměřicko) - Otevření posledního 3kilometrového úseku dálnice D8 přes České středohoří je naplánováno na 17. prosince. Termín se několikrát posouval. Stavbu přerušil sesuv půdy v roce 2013.

Podle ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) bude poslední úsek v prosinci nejen dokončen, ale budou na něj moci vyjet i auta.

"Bude otevřena pro motoristy. Já říkám, že bude zprovozněna. Samozřejmě budou potom probíhat další dokončovací práce, testovací práce, ale bude tady plný provoz," řekl Ťok.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes veřejnosti otevřela část nedokončeného úseku. Lidé na něj mohli vyjet na kolech nebo bruslích. Dorazily jich stovky.

Témata:  dálnice D8 Dan Ťok

Aktuálně se děje

17. května 2024 21:44

Zelenskyj podepsal zákon umožňující odsouzeným sloužit v ukrajinské armádě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým kategoriím odsouzených sloužit v ukrajinské armádě. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na údaje z webové stránky ukrajinského parlamentu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.