Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mynář vypovídal před komisí. Poslanci se prý ptali na jména, která zná jen z tisku

Vratislav Mynář /SPOZ/
Vratislav Mynář /SPOZ/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Prezidentův kancléř Vratislav Mynář dnes vypovídal před sněmovní komisí ke sporné policejní reorganizaci jen zhruba čtvrthodinu. Po slyšení novinářům řekl, že poslanci se ho ptali na jména, která zná pouze z tisku.

Důvodem kancléřova pozvání byla podle některých dřívějších informací bezpečnostní prověrka, kterou se pokusil neúspěšně získat. Podle předsedy komise Pavla Blažka (ODS) byl Mynářův výslech okrajový.

"Byl jsem dotazován na jména, která jsem v životě neslyšel, neviděl," řekl Mynář.

Český rozhlas na základě čtyř důvěryhodných zdrojů nedávno uvedl, že záležitost se točí kolem policejního odposlechu, na kterých je mimo jiné zachycen podnikatel Ivan Kyselý, když mluví o tom, že je třeba řešit bezpečnostní prověrku 'pro Vráťu'. Hovory Kyselého nahráli detektivové v olomoucké kauze Vidkun.

Na otázku ohledně bývalého náměstka ředitele olomoucké krajské policie Karla Kadlece, jenž čelí v případu obvinění, kancléř uvedl, že ho osobně nezná a nikdy ho neviděl. Kyselého zná Mynář, jak řekl, léta, za posledních pět let s ním ale byl v kontaktu jen sporadicky. Na dotaz, jak si vysvětluje, že Kyselý se podle odposlechů zmiňoval o bezpečnostní prověrce, kancléř uvedl, že se k tomu může těžko vyjadřovat. "Tyhle otázky nepadly. To je otázka asi na pana Kyselého, ne na mě," dodal Mynář.

Témata:  Vratislav Mynář

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy