Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zavařování opět nabývá na popularitě. Frčí moderní technologie

Jahody, ilustrační fotografie
Jahody, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Podle prodejců se do Česka vrací trend zavařování. Pryč je ale doba těžkých zavařovací hrnce s rtuťovými teploměry a utěrkami na dně.

Zavařování zažívá velký technologický pokrok. Zavařovací kastroly jsou nyní plně automatické, s LCD displejem, díky kterému lze plynule a přesně nastavit čas i teplotu, kterou hlídá čidlo uvnitř. V jednom hrnci se dá najednou konzervovat až 18 sklenic.

"U parních, plně automatických hrnců evidujeme v poslední době skutečně velký zájem, jen za poslední dva měsíce jsme jich prodali stovky kusů," uvedl ředitel nákupu Expert Elektro Ladislav Pospíšil.

Prodejny Euronics registrují růst zájmu o zavařovací hrnce meziročně o více než 30 procent. "A u sušiček ovoce, zejména i díky skvělé letošní úrodě hub, je nárůst téměř dvojnásobný ve srovnání s loňským rokem," řekla mluvčí Euronicsu Lenka Mastešová.

Také podle Michaly Gregorové z e-shopu Mall.cz je zavařování jedním z letošních trendů, prodej zavařovacích hrnců v obchodě stoupl v létě o desítky procent. "Souvisí to se stále větším důrazem, který zákazníci kladou na zdravý životní styl a také původ potravin, které konzumují," uvedla. Média podle ní v poslední době často píší o malých výrobcích marmelád, což zákazníky inspiruje k vlastním pokusům.

Na vyhledavači slev Skrz.cz jsou letos oblíbené designové zavařovací sklenice. "Ke sklenicím si lidé pořizují také sady speciálních dekorativních ozdob pro vyšší estetický dojem z hotového domácího výrobku," uvedl ředitel vyhledávače Petr Kováčik. Internetový obchod Kasa.cz plánuje kvůli rostoucí poptávce zařadit do nabídky zavařovací sklenice a potřeby pro zpracování úrody.

Témata:  ovoce obchody

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy