Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velké firmy zřejmě čeká velká změna. Budou muset informovat o boji s korupcí

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Velké firmy a skupiny zřejmě čeká změna. Nově možná budou muset poskytovat ve svých výročních a obdobných zprávách další informace.

Jde o nefinanční informace týkající se ochrany životního prostředí, respektování lidských práv, boje s korupcí nebo sociálních otázek. Počítá s tím novela zákona o účetnictví, kterou dnes poslanci propustili do závěrečného schvalování. Jde o požadavek vyplývající ze směrnice EU.

Počítá s tím novela zákona o účetnictví, kterou dnes poslanci propustili do závěrečného schvalování. Jde o požadavek vyplývající ze směrnice EU.

Někteří opoziční poslanci v prvním čtení novelu kritizovali, jde podle nich jen o zvýšení administrativní zátěže firem. Firmy budou muset ve výročních zprávách nebo zvláštních zprávách informovat o přijatých opatřeních ve vztahu k uvedeným otázkám. Budou muset také uvádět, jaké výsledky tato opatření přinesla. Auditor pak bude ověřovat, zda firma tyto informace uvedla.

Témata:  firmy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy