Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé v Liberci se naposledy loučili s Adamem (†14), který zemřel v bazénu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Liberec - Rodina a kamarádi se dnes naposledy loučili se čtrnáctiletým Adamem, který v sobotu zemřel v libereckém bazénu. Pohřeb se konal v jednom z kostelů v Ruprechticích.

Necelý týden od tragédie se Adamovi nejbližší s chlapcem naposledy loučí. Na pohřeb kromě kamarádů a rodiny dorazili i mladíkovi spolužáci a známí. Adamovi rodiče si totiž myslí, že by se jejich synovi velké rozloučení líbilo.

I proto vyvěsili parte na dveře libereckého bazénu, ke kterým lidé kladou květiny i dopisy a zapálené svíčky. Veřejný pohřeb se konal v jednom z kostelů v Ruprechticích, což je okrajová část Liberce.

Spoluhráči se s Adamem rozloučí také tím, že na zápasy obléknou černé dresy. Kouč jim podle matky jednoho z hráčů, která mluvila s deníkem Aha!, odpustil trénink. Prý jen uctili Adamovu památku a promluvili si.

Na Adama vzpomínají jeho blízcí také na sociálních sítích. Přátelé stále přidávají nové vzkazy, které pomáhají i chlapcově zoufalé matce. "Moc vám všem děkuju. Moc mi pomáháte, když to čtu, tak cítím, jak byl milovaný. Moc si toho vážíme," poděkovala jim Míša na Facebooku.

Čtrnáctiletý chlapec zemřel v libereckém bazénu v sobotu večer. Nejdříve ho hledali sami kamarádi, poté i plavčíci a chlapcův otec. Jeho tělo našli až po hodinách pátrání v odtokovém potrubí takzvané divoké řeky. Trubku měla chránit silná mřížka, tu ale někdo zřejmě odtrhl.

Témata:  utonutí Liberec úmrtí děti

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy