Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda schodek rozpočtu na příští rok měnit nebude, tvrdí Bělobrádek

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vláda podle vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) v pondělí ještě neschválí návrh státního rozpočtu na příští rok, který má na programu, a to kvůli nedořešeným požadavkům.

Plánovaný schodek ve výši 60 miliard korun ale měnit nebude, i když příjmy a výdaje letošního rozpočtu by mohly nakonec být vyrovnané. Bělobrádek to dnes uvedl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

"Předpokládám, že je vždycky lepší připravit se na horší variantu a potom mít lepší číslo ve finále," řekl Bělobrádek. "Ta dohoda je evidentní, ta dohoda je koaliční a těch 60 miliard tam zůstane," dodal.

V návrhu rozpočtu na příští rok podle vicepremiéra zbývá dořešit nevypořádané připomínky několika resortů, například peníze na některá tabulková místa.

Ministerstvo financí v aktuálním návrhu rozpočtu zvýšilo v porovnání s jarní předlohou výdaje většině ministerstev a úřadů. Polepší si třeba ministerstva školství, vnitra a dopravy. Méně peněz by naopak měla dostat ministerstva pro místní rozvoj, průmyslu a obchodu a zdravotnictví.

Témata:  vláda státní rozpočet Pavel Bělobrádek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy