Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý kluk vylezl na brněnském nádraží na vagon, zasáhl ho proud

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno - Osmnáctiletý mladík dnes odpoledne vylezl v Brně na nádraží na vagón vlaku a zasáhl ho elektrický proud. ČTK to řekla mluvčí jihomoravských policistů Štěpánka Komárová.

Podle ní muž skončil s popáleninami v péči záchranářů. Mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková ČTK řekla, že jeho zranění byla vážná.

Událost se stala v oblasti dolního nádraží, které slouží pro nákladní dopravu. "Podle prvotních informací vylezl mladík na odstavený železniční vagon a byl zasažený proudem. Utrpěl zranění a je v péči lékařů," uvedla Komárová.

"Měl popáleniny druhého a třetího stupně na třetině těla. Spolu s ním byla na střeše i nezletilá dívka, která byla v době zásahu v blízkosti mladíka. Odvezli jsme ji na kontrolní vyšetření," dodala Kropáčková.

S transportem pacienta pomáhali hasiči. "Transportovali jsme ho ze střechy vagónu na zem a předali ho do péče záchranné službě," poznamenal mluvčí jihomoravských záchranářů Jan Dvořák.

Témata:  Brno vlaky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy