Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus se pustil do politiků: Není to k žrádlu

Herec Jan Kraus
Herec Jan Kraus
Foto: Adam Kraus

Praha – Ani tento týden bavič a moderátor Jan Kraus politiky ve své show nešetřil. Zaměřil se na blížící se volby a především na kumulaci funkcí u některých politiků. Jejich práci srovnává s restaurací, které sice funguje, ale dobrá rozhodně není.

Moderátor Jan Kraus se na úvod zastavil u toho, že se chystají krajské volby a volby do Senátu. „Tam je jedna magická věc, věnujte tomu pozornost. Jsou to volby do zastupitelstev – hejtman a tak dál, a do Senátu. Tam se hlásí ohromné množství politiků, kteří už nějakou funkci mají, to znamená, že jsou třeba poslanci. Teď ti poslanci chtějí do Senátu, to bych ještě pochopil, protože tady budou za rok končit a tam si chytnou dalších pět let nebo kolik. Takže z hlediska živobytí, dobře, to se dá pochopit," uznává Kraus.

Problém ale vidí u těch poslanců, kteří se uchází o posty v zastupitelstvu a dokonce o hejtmanská křesla. A takoví se podle něj najdou v každé straně. „Socani říkají, že doporučili těm svým, aby dvě funkce neměli, ale jenom doporučili. A oni na to všichni do jednoho říkají, že to zvládnou. Tak si to zkuste představit. Vemte si, že ta republika je jako restaurace, přijdete tam na jídlo. A tam je personál s tím, že je to jeden člověk, co to zvládne. On vám dá jídlo, uvaří ho. Ale bude to trvat a pokud vás tam bude víc, třeba tři, no tak ho dostanete za tři hodiny nebo třeba druhý den. Polévky budou v pondělí a hlavní jídla v úterý. On uklidí, to taky zvládne. Ale jak to udělá? To bude dělat po té práci, pak taky navaří. Jak ta restaurace bude fungovat? To když tam přijde pět lidí, tak zůstanou týden, aby se najedli s tím, že tam ani nebude uklizeno a že druhý den už tam nebude mít cenu chodit?" srovnává situaci v politice s pohostinstvím moderátor.

„Podobná situace bude i v tom státě. Oni si vezmou všechny funkce a říkají, že je zvládnou. Ale my nepotřebujeme, aby je zvládli, my potřebujeme, aby je precizně dělali. U té restaurace jsem zapomněl říct jednu potřenou věc, když ji srovnáváme s politikou – to, co vaříte, zatím není k žrádlu," vzkázal politikům ostře Kraus.

Témata:  Jan Kraus politici

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy