Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 obvinila vedení Ústeckého kraje ze zneužití školáků k předvolební propagandě

Volební sjezd TOP 09 (28. 11. 2015)
Volební sjezd TOP 09 (28. 11. 2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Ústí nad Labem - TOP 09 obvinila vedení Ústeckého kraje ze zneužití školáků k předvolební propagandě. Vadí jí učebnice angličtiny pro základní školy, ve kterých je úvodní slovo hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM) doplněné jeho fotografií.

ČTK to řekla regionální manažerka TOP 09 Radka Ostřížová. Vedení kraje kritiku odmítlo. Podle mluvčí kraje Lucie Dosedělové nestála kraj učebnice ani korunu, školy ji navíc dostávají už druhým rokem.

Učebnice Anglické gramatické hry je určená žákům šestých tříd základních škol. Slovo hejtmana Bubeníčka je hned na první straně. "Že se učebnice angličtiny platí z krajských financí, ani tak nevadí, i když bychom mohli polemizovat o tom, zda má kraj z veřejných prostředků dotovat studijní materiál institucím, jejichž zřizovatelem není. Mnohem horší je, že ta učební pomůcka slouží jako politická propagace před krajskými volbami," řekl ČTK lídr kandidátky TOP 09 do krajského zastupitelstva Michal Kučera. Podle TOP 09 jde o politickou reklamu před nadcházejícími volbami.

Vedení kraje tvrzení o zneužití učebnice odmítlo. "Já si nemyslím, že je to ovlivňování, koho mají volit, až jim bude 18 let. Nevšiml jsem si, že by tam bylo, která strana to vydává. Vydává ji Ústecký kraj a zatím jsem hejtmanem Ústeckého kraje," řekl ČTK Bubeníček. Kromě učebnice dostaly školy pro děti i hru domino.

Podle Dosedělové obdržely školy totožnou učebnici už loni. Letos v červnu zastupitelstvo schválilo milionovou dotaci na dotisk. "Učebnice Anglické gramatické hry vydáváme už od loňského roku a pro letošní rok jsme pouze zařídili dotisk těchto učebnic," řekla ČTK mluvčí kraje.ní.

Témata:  TOP 09 Oldřich Bubeníček Ústecký kraj

Aktuálně se děje

17. května 2024 15:50

ODS rozhodne o případném vyloučení Novotného ze strany v červnu

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.