Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovna vydala ke stíhání kvůli nehodě poslankyni Nohavovou (KSČM)

Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovna dnes vydala poslankyni Alenu Nohavovou (KSČM) strakonické policii ke stíhání kvůli dopravní nehodě. Politička je podezřelá z nedbalostního ublížení na zdraví.

"Plně se ztotožňuji s vyjádřením imunitního výboru. Mám skutečně zájem na tom, aby tato dopravní nehoda byla co nejdříve vyřešena," řekla Nohavová.

Kolizi už dřív označila za běžnou, z jejího vyjádření vyplynulo, že nedala přednost v jízdě. "Tudíž jsem považovaná za hlavního viníka, ale to neznamená, že jsem hlavní viník," uvedla po slyšení ve výboru.

Na místě podle Nohavové nebyla žádná zranění. Až následně se, jak podotkla, dozvěděla, že druhá účastnice skončila v pracovní neschopnosti.

Sněmovna v květnu vydala kvůli nehodě ke stíhání poslance ČSSD Štěpána Stupčuka. Svědci kolize podle televize Nova uvedli, že byl viditelně opilý. Státní zástupce nakonec stíhání podmíněně zastavil. Stupčuk zaplatil pokutu 150.000 korun a na dva roky přišel o řidičák.

Témata:  dopravní nehody Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy